top of page
Anchor 1

כיצד להתכונן לטיפול?

Anchor 2

הטיפול בשיאצו נעשה על גבי הבגדים וכולל תרגילי מתיחה שונים. לכן יש להגיע לטיפול בבגדים נוחים ומשוחררים ולהצטייד בזוג גרביים נקיות. הקליניקה מחוממת אולם לאנשים שסובלים מקור קיצוני אני ממליצה להצטייד גם בבגד עבה יותר. רצוי להימנע מארוחה כבדה כשעתיים לפני הטיפול. רצוי לפנות לטיפול מספיק זמן- להגיע ברוגע ולא להילחץ לצאת.

איך את יודעת במה לטפל?

Anchor 3

בפגישה הראשונה נקדיש זמן לראיון שיסייע לי להכיר לעומק את האדם והסיבה לשמה הגיע. בהמשך אאסוף את המידע הרלוונטי באמצעות המגע. את הכיוון הטיפולי אגבש מתוך המידע שנאסף. יחד עם זאת- הגוף שלנו, כמו גם החיים שסביבנו, משתנים ללא הרף. לכן אינני "נאחזת" באבחנה אחת אלא בוחנת מחדש את המצב בכל מפגש. בשיאצו אנחנו משתמשים במגע ככלי מרכזי להערכת המצב. אבחנה באמצעות המגע תיעשה בכל טיפול בבטן, בגב ולאורך ערוצי האנרגיה (המרידיאנים). בנוסף, אני משתמשת בכלים שונים (הסתכלות, הקשבה ועוד) שמוסיפים לי מידע חשוב.

כמה טיפולים צריך?

Anchor 4

כמות הטיפולים משתנה בהתאם לסיבה בגינה הגיע האדם לטיפול, ובהתאם לפרמטרים נוספים לא פחות חשובים, כגילו של המטופל, המוטיבציה שלו, או שלה, לשינוי המצב, ממתי סובל (לעתים קרובות לבעיה שסובלים ממנה כבר זמן רב נדרשים יותר טיפולים מבעיה חדשה). לאחר מספר טיפולים אני משתדלת לתת הערכה לגבי כמות הטיפולים הנדרשת בהמשך.

מה תדירות הטיפולים שעלי לעשות?

Anchor 5

תדירות הטיפולים משתנה מאדם לאדם בהתאם לסיבת הגעתו לטיפול. ברוב המקרים בסדרת הטיפולים הראשונה ניפגש בתדירות של פעם בשבוע, ולאחר השגת התוצאות הרצויות נתחיל לרווח בתדירות הטיפולים. לעתים, בעיקר במצבי כאב אקוטי, אמליץ להגיע פעמיים בשבוע אם מניסיוני אחשוב שזה מייעל את הטיפול ומפחית את הכאב. שיאצו נחשב לרפואה מונעת לכן מומלץ להמשיך בטיפולים בתדירות נמוכה יותר, גם לאחר העלמות הכאבים, וזאת על מנת לשמור על האיזון הגופני והנפשי.

מתי אסיים את טיפולי השיאצו?

Anchor 6

קודם כל, כמובן, אם נפתרה הסיבה שהביאה אותך אלי לקבלת טיפול, או לחלופין- כשנראה שאין שינוי ברמת הכאב והשתמשנו כבר בכל "ארגז הכלים". אבל- שיאצו נחשב לרפואה מונעת. ברפואת המזרח העתיקה היו נוהגים לשלם לרופא כל עוד האדם היה בריא... מומלץ להגיע לטיפול שיאצו אחת ל4-3 שבועות על מנת לשמור על האיזון הגופני-מנטאלי-רגשי, גם כאשר לא סובלים מכאבים שפוגעים באיכות החיים, ובעיקר כדי למנוע אותם.

מה ארגיש במהלך טיפול השיאצו ואחריו?

Anchor 7

טיפול במגע הוא טיפול מאוד עוצמתי. הוא עשוי להשפיע באופן שונה על כל אדם. יש שיתמסרו, יהיו בתחושת שחרור, רוגע וקבלה; ואילו לאחרים זה יכול להרגיש בתחילה זר ומעט מאיים. כל תחושה שיעלה הטיפול היא לגיטימית ואפשר לראות בה עוד אבן דרך במסלול בו את/ה צועד/ת. חלק מהלחיצות עשויות לגרום לכאב-נעים. סוג של כאב שגורם לגוף להרגיש שזה נכון ומשחרר. גם התחושות לאחר הטיפול הן מגוונות. לעתים קרובות יורגש פרץ של אנרגיה בגוף ומוטיבציה חדשה לעשות שינויים למען עצמי, אבל לא מן הנמנע שיופיעו גם תחושות של "הצפה" (רגשית), עייפות, ואפילו כבדות. לכל רגש ותחושה יש מקום- ואפשר (וכדאי) לעשות אתם עבודה כחלק מהטיפול.

האם הטיפול יכול "להתנגש" עם טיפולים אחרים?

Anchor 8

טיפול שיאצו, בהיותו קשוב מאוד, יכול להינתן במקביל לטיפולים אחרים. אולם לעתים על- מנת למדוד יעילות של טיפול יש לקבלו תחילה ללא טיפולים אחרים. דבר זה נכון לפיזיותרפיה, דיקור סיני, טיפולי תזונה, ולמעשה לכל תחום טיפולי. אם את/ה בראשיתו של טיפול כלשהו, אנא התייעצו עם המטפל/ת שלכם לפני שמשלבים טיפול נוסף

האם הטיפול מתאים לילדים?

Anchor 9

שיאצו הנו טיפול מאוד מתאים לילדים. המגע העמוק מרגיע ומאזן, הוא נעשה על בגדים ולכן אינו מאיים, ויכול להיות מבוסס על משחק ודרכים יצירתיות נוספות שיגייסו את הילד ויגרמו לו הנאה רבה. אני בחרתי לעבוד עם ילדים בדרך של סדנאות שמלמדות אותם להיות מטפלים. כשילדים מעניקים טיפולי שיאצו לחבריהם או לדמויות משמעותיות להם- זה נותן להם העצמה בלתי רגילה יחד פיתוח יכולות נתינה, הקשבה, רגישות ועוד. אני כמטפלת, נותנת טיפולים למבוגרים בלבד.

האם הטיפול מתאים לנשים הרות או נשים לאחר לידה?

Anchor 10

בהריון השיאצו הנו טיפול מצויין לתמיכה בנשים הרות. בתקופה קצרה יחסית חווה האישה שינויים (גופניים ונפשיים) קיצוניים. שינויים אלו פוגשים כל אחת בצורה שונה. השיאצו עוזר להסתגל ולקבל את השינוי, מרים את האנרגיה, מסייע להתמודדות עם כאבים ואי-נוחות. לרוב לא ינתנו טיפולים בשליש הראשון של ההריון מאחר שבשלב זה הסכנה להפלה היא גבוהה, ואנו-כמטפלים- מעדיפים שלא לקחת סיכון. במהלך ההריון ישנן נקודות, וטכניקות טיפוליות, שנבחר להימנע מהן. בהמשך נוכל להשתמש בהן- או להמליץ עליהן- כמזרזות לידה, מרגיעות כאבי לידה ועוד.

 

לאחר הלידה לצד השמחה שיש עם הולדת הבן/בת, הלידה היא אירוע טראומתי לגוף האישה (ולפעמים גם לנפש). אבל למי יש זמן לחשוב על זה כשצריך להניק, לטפל, לקפוץ שעות על כדור פיזיו' – ביום ובלילה. בקרב נשים לאחר הלידה לטיפול שיאצו (משולב עם טיפול בצמחי מרפא) יש חשיבות גדולה מאוד באיזון מחדש של הגוף (ומציאת פינה שקטה רק לך!)

האם הטיפול מתאים לאנשים בכיסאות גלגלים או אנשים המרותקים למיטה?

טיפול שיאצו נעשה על גבי בגדים ואינו מצריך עזרים מיוחדים. אפשר לעשות אותו בכל מקום ובכל תנוחה. זהו טיפול מצויין לאנשים בכסאות גלגלים או לאנשים שמרותקים למיטה משום שתנועה היא דבר קריטי לבריאות הגוף. והשיאצו מניע! מניע איברי גוף, רקמות ודם, ומניע אנרגיה. לאנשים שמרותקים למיטה או אנשים שישובים בכסאות גלגלים- אני מגיעה לביקורי בית.

מאיה קורן -שכטמן  054-6747049  רח' בארט 8 רמת אביב mayakoren.she@gmail.com

bottom of page